Uniejowski Festiwal Smaków sprawił, że miniony weekend w termalnym mieście upłynął w smakowitej atmosferze. W sobotę i w niedzielę odbyła się tu trzecia już edycja „Smakowitych spacerów po Uniejowie”. W ramach IV Uniejowskiego Festiwalu Smaków 16 uniejowskich restauracji przyrządziło rybę w zupełnie nowym wydaniu, którą wraz z deserem można było zdegustować w ramach festiwalowych zmagań, które pozwolą wyłonić laureata tegorocznej nagrody „Lilia Smakosza”.
Jurorem mógł zostać każdy, który odebrał Paszport Degustatora z mapką. Warunkiem oddania ważnych punktów i wzięcia udziału w losowaniu nagród była degustacja minimum 6 spośród 15 festiwalowych dań głównych oraz 3 spośród 7 deserów.
W tym roku na restauracyjnym szlaku po Uniejowie spotkać można było znanego kucharza, urodzonego na Dominikanie, od wielu lat mieszkającego w Polsce – Carlosa Gonzáleza Tejerę. Gość Festiwalu, ekspert kulinarny, był przewodniczącym jury, które poddało ocenie wszystkie propozycje restauracji i przyznało własną „Lilię Smakosza”.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?