Restaurant Week. Festiwal najlepszych restauracji w Łodzi [LISTA LOKALI I MENU]
Fatamorgana
Adres: ul. Księży Młyn 16 MENU 1 - Przystawka: Barszcz biały / jajko 63 / smażony ziemniak / por / kiełbasa Barszcz biały z jajkiem gotowanym w 63 stopniach, smażony por i ziemniak - Danie główne: Golonka wieprzowa / marchewka / czosnek / rzeżucha Opiekana golonka wieprzowa, frytki z marchewki, kiszony czosnek i dressing z rzeżuchy - Deser: Gruszka / orzech włoski / słony karmel Kiszona gruszka z prażonymi orzechami włoskimi i słony karmel MENU 2 - Przystawka: Pieczarki / wędzony ser / prażoki smażone Pieczarki tourné podane z wędzonym twarogiem i smażony prażok - Danie główne: Pstrąg tęczowy / cebula dymka / komosa ryżowa / espuma koperkowa Pieczony filet z pstrąga z smażoną dymką, komosa ryżowa w stylu risotto i espuma koperkowa - Deser: Jabłko / whisky / sablé breton / twaróg Pieczone jabłko z whisky z kruchym ciastkiem aromatyzowane limonką, ser twarogowy z bezą włoską