GRILLOVE. Przepis na grillowane owoce z salsą z mango

br

Wideo

Składniki:

  • kilka plastrów arbuza
  • 2 banany
  • kilka plastrów świeżego ananasa
  • orzechy laskowe do posypania

Salsa:

  • 2 dojrzałe mango
  • 250 g truskawek
  • 3 łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Arbuza i ananasa pokrój w plastry.
Banany na połówki wzdłuż.

Przygotuj salsę: mango obierz i pokrój w drobną kostkę. Opłukane truskawki pozbaw szypułek, również pokrój w drobną kostkę i połącz z mango. Na koniec dodaj miód. Salsę schłodź w lodówce.
Na rozgrzanym ruszcie połóż owoce i grilluj po ok. 2 minuty z każdej strony.
Podawaj z salsą, posypane orzechami i listkami świeżej mięty.

Smacznego

Dodaj ogłoszenie