MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Memoriał Janusza Kusocińskiego: polskie wiktorie na Stadionie Śląskim

NOWE
Memoriał Janusza Kusocińskiego: polskie wiktorie na Stadionie Śląskim

Kłodawska Majówka ściągnęła tłumy. Ludzie bawili się przy Łobuzach i Stachurskim

Kłodawska Majówka ściągnęła tłumy. Ludzie bawili się przy Łobuzach i Stachurskim

Polecamy

Dzień Dziecka w łęczyckim parku. Zabawy, konkursy, pokazy i wiele innych!

Dzień Dziecka w łęczyckim parku. Zabawy, konkursy, pokazy i wiele innych!

Przerwa w dostawie wody na ulicy Dolnej. Podstawiony zostanie beczkowóz

Przerwa w dostawie wody na ulicy Dolnej. Podstawiony zostanie beczkowóz

Cztery firmy chcą przebudować ulicę Brzeźnicką w Radomsku

Cztery firmy chcą przebudować ulicę Brzeźnicką w Radomsku