Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

"Kolory dzieciństwa" sztumskiej artystki na wystawie w Malborku

"Kolory dzieciństwa" sztumskiej artystki na wystawie w Malborku

Powiatowy Konkurs Grafiki Komputerowej w Skołyszynie [ZDJĘCIA]

Powiatowy Konkurs Grafiki Komputerowej w Skołyszynie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Przyciągniesz obiekt uczuć do siebie jak magnes. Czym są feromony i jak działają?

Przyciągniesz obiekt uczuć do siebie jak magnes. Czym są feromony i jak działają?

21-latka zatrzymana za posiadanie mefedronu. Narkotyki ukryła w dziecięcym wózku!

21-latka zatrzymana za posiadanie mefedronu. Narkotyki ukryła w dziecięcym wózku!

Poddębicki policjant poszkodowany podczas służby odwiedził kolegów-funkcjonariuszy

Poddębicki policjant poszkodowany podczas służby odwiedził kolegów-funkcjonariuszy