Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Alkoholowa mapa Polski. Gdzie najwięcej pijanych kierowców?Jak wypada Łódzkie? RAPORT

Alkoholowa mapa Polski. Gdzie najwięcej pijanych kierowców?Jak wypada Łódzkie? RAPORT

Mająca prawie sto lat kaplica seminaryjna została odnowiona i poświęcona [FOTO]

Mająca prawie sto lat kaplica seminaryjna została odnowiona i poświęcona [FOTO]

Polecamy

Jaki kolor lakieru do paznokci odmładza dłonie? Będziesz zachwycona tym manicurem

Jaki kolor lakieru do paznokci odmładza dłonie? Będziesz zachwycona tym manicurem

Ograniczenie prac domowych? Nie dla każdego. Tak nauczyciele omijają przepisy

Ograniczenie prac domowych? Nie dla każdego. Tak nauczyciele omijają przepisy

Coraz łatwiej o miejsce w hospicjum. Jakie są zasady przyjęć?

Coraz łatwiej o miejsce w hospicjum. Jakie są zasady przyjęć?