MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

I Komunia Święta w Sanktuarium Matki Bożej Pocieszenia w Lutogniewie

I Komunia Święta w Sanktuarium Matki Bożej Pocieszenia w Lutogniewie

Kolejny raz przekroczył prędkość w terenie zabudowanym. Tym razem stracił prawo jazdy

Kolejny raz przekroczył prędkość w terenie zabudowanym. Tym razem stracił prawo jazdy

Polecamy

Kradzież koparki w Masłowicach. Właściciel prosi o pomoc w odnalezieniu pojazdu

Kradzież koparki w Masłowicach. Właściciel prosi o pomoc w odnalezieniu pojazdu

Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

HIT DNIA
Dip czosnkowy z fetą. Pyszny dodatek do warzyw i mięs. Zrobisz raz i przepadniesz

Kiedy należy brać leki na nadciśnienie? Jest jedna konkretna pora dnia

Kiedy należy brać leki na nadciśnienie? Jest jedna konkretna pora dnia