Manufaktura na weekend [22 - 24 lutego]
Jedzenie tego, co się lubi i utrzymanie właściwej wagi rzadko idzie w parze. Kilogramy, które wymykają się spod kontroli nie muszą jednak pozostać z kimś na zawsze. Ci, którzy chcieliby dowiedzieć się jak je pożegnać mogą wybrać się w sobotnie (23.02) popołudnie do Empiku w Manufakturze, gdzie autorka poradnika „Kasia Bosacka cudnie chudnie. Żegnaj, pulpecie” opowie jak skutecznie schudnąć. Uwielbia polskie smaki. Jako autorka wielu publikacji nt. zdrowia i prowadząca program „Wiem, co jem i wiem, co kupuję” w TVN Style, Katarzyna Bosacka wie co dobre. Jej miłość do jedzenia nie pozostawała jednak bez wpływu na figurę. Jak sama mówi: Kocham jeść, gotować, piec, smakować, podjadać i próbować. Tak się jakoś złożyło, że mi ciut przybyło, więc przyszła kryska na Matyska, zęby w tynk, idę na dietę. Zaczęła akcję „Projekt 38”, której celem była zmiana rozmiaru z 42 na 38. Swoją dietę oparła na ogólnodostępnych produktach i rozsądnych ćwiczeniach. Efekt – 12 kilogramów mniej, talia szczuplejsza o 12, a biodra węższe o 10 centymetrów. Do tego ubrania w szafie w wymarzonym rozmiarze. O tym jak gubiła nadprogramowe kilogramy opowiada w poradniku „Żegnaj, pulpecie”. Opisuje w nim jak ważny jest pierwszy krok, czyli podjęcie decyzji o odchudzaniu. Potem motywacja, bo wytrwać wiele tygodni na diecie bez ulubionych słodyczy nie jest łatwo. Kasia orzechy w czekoladzie, przekąski o różnych porach, kawę z mlekiem zamieniła na pięć małych posiłków o ustalonych godzinach i kilka litrów wody dziennie. Dodała do tego regularne, poranne ćwiczenia. Z porad Kasi mogą skorzystać wszyscy, którzy sięgną po jej książkę. O to, co dawało jej siłę, by nie rezygnować z planu odchudzania i jak zbędne kilogramy zrzucić jeszcze przed wakacjami będzie można zapytać ją również osobiście - podczas spotkania w Empiku. Początek o godz. 16:00.