W czwartek (30 kwietnia) do Skierniewic przyjechali najlepsi kucharze z całego kraju, żeby wspólnie przygotować posiłek dla pracowników szpitali. Jednym z pomysłodawców akcji jest właściciel firmy cateringowej „W pół drogi”, Zbigniew Korzeniowski:
- Chcemy obdarować tymi posiłkami nie tylko lekarzy, nie tylko pielęgniarka, ale cały personel. 300 posiłków trafi do szpitali w Skierniewicach i Żyrardowie.
Jaki obiad dzisiaj zjedli pracownicy skierniewickiego i żyrardowskie szpitala? Była to zupa jarzynowa ze świeżych warzyw, dorsz i kurczak w lekkie panierce oraz pierogi ruskie i z serem. Do tego deser przygotowany przez Monikę Ignaciuk, dyplomowanego mistrza cukiernictwa z firmy Ambasador 92:
-To dla medyków będzie taka mała chwila zapomnienia, kiedy słodycze pozwolą się zrelaksować i poprawią humor. Przygotowaliśmy ciasta czekoladowe, z borówkami, karmelowe z truskawkami, różnego rodzaju ciasta na bazie owoców. Z pewnością dodadzą one energii pracownikom szpitala w tych trudnych czasach.
Skierniewicka firma cateringowa nie pierwszy raz zaprasza pracowników szpitali na obiad. Gotuje dla nich posiłki już od ponad miesiąca, czyli od początku pojawienie się koronawirusa w Polsce.
21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?