MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Superpuchar. Mecz Jagiellonia - Wisła będzie, ale kiedy, na razie nie wiadomo

Superpuchar. Mecz Jagiellonia - Wisła będzie, ale kiedy, na razie nie wiadomo

Zaginęła 16-latka z Opola. Czy ktoś wie, gdzie przebywa?

Zaginęła 16-latka z Opola. Czy ktoś wie, gdzie przebywa?

Polecamy

Quiz wiedzy o Pokemon GO. Czy odpowiesz na wszystkie oficjalne pytania od Niantic?

Quiz wiedzy o Pokemon GO. Czy odpowiesz na wszystkie oficjalne pytania od Niantic?

Lato z Przedborzem 2024. Wystąpią Kasia Popowska i grupa Volt Agustin Egurrola

Lato z Przedborzem 2024. Wystąpią Kasia Popowska i grupa Volt Agustin Egurrola

Najzdrowsza sałatka świata. Jedz ją codziennie, a będziesz wyglądać młodziej

Najzdrowsza sałatka świata. Jedz ją codziennie, a będziesz wyglądać młodziej