MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szarlotkę uwielbiają mali i duzi smakosze. Wykonanie wcale...
fot. pixabay.com

Rodzaje jabłek, gruszek i śliwek. Trwa sezon m.in. na konferencje i węgierki. Jak przyrządzić przetwory, ciasta i dżemy z jesiennych owoców

Czas na szarlotkę

Szarlotkę uwielbiają mali i duzi smakosze. Wykonanie wcale nie musi być czasochłonne. Na warsztat najlepiej wziąć renetę – odmianę jabłek do obróbki termicznej. 2 szklanki mąki zagnieść z 2 czubatymi łyżkami cukru, 2 łyżeczkami cukru wanilinowego, 2 łyżeczkami proszku do pieczenia, kostką masła i dużym jajkiem, następnie schłodzić. W tym czasie 1 kg jabłek udusić z 2 łyżkami cukru i szczyptą cynamonu. Blachę wyłożyć połową ciasta, dodać mus, na wierzchu uformować resztę ciasta (przykryć całością lub paseczkami na wzór kratki). Piec godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Filmowy freestyle, który tryska autentyzmem. Polskie kino na najwyższych emocjach

NOWE
Filmowy freestyle, który tryska autentyzmem. Polskie kino na najwyższych emocjach

Ita Tools Stal Mielec ma nową środkową. To kolejna utalentowana zawodniczka

NOWE
Ita Tools Stal Mielec ma nową środkową. To kolejna utalentowana zawodniczka

Polecamy

Polska jak Chorwacja! Gdzie woda w Bałtyku jest najcieplejsza? Nowy raport IMGW

Polska jak Chorwacja! Gdzie woda w Bałtyku jest najcieplejsza? Nowy raport IMGW

Poseł Krzysztof Ciecióra komentuje odpowiedź starostwa ws. piątego członka zarządu

Poseł Krzysztof Ciecióra komentuje odpowiedź starostwa ws. piątego członka zarządu

Powitaj lato z Moniuszkowcami! Koncert rozrywkowy już w weekend w MDK w Radomsku

Powitaj lato z Moniuszkowcami! Koncert rozrywkowy już w weekend w MDK w Radomsku