Zupa meksykańska (PRZEPIS)

red.
Tomasz Hołod
Zupa meksykańska. Przepis na wyśmienite danie - spróbujcie!

Zupa meksykańska - przepis

Składniki:
1 kg mięsa mielonego, 3 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 1 puszka pomidorów, puszka kukurydzy
puszka fasoli białej, puszka fasoli czerwonej, przecier pomidorowy, sos boloński w saszetce, kostka rosołowa

  • przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, wegeta, papryka ostra

Zupa meksykańska. Sposób przygotowania:
Podsmażyć ok. 1 kg mięsa mielonego z 3 ząbkami przeciśniętego czosnku, popieprzyć, dodać wegety i ostrej papryki. Oddzielnie podsmażyć 1 czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę, dodać 1 cebulę i razem podsmażyć; następnie dodać do mięsa. Puszkę pomidorów i sos boloński (zrobić wg przepisu na opakowaniu) połączyć. Podgotować wszystko razem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW: W naszym serwisie specjalnym (KLIKNIJ)

W tym czasie zagotować wodę z kostką rosołową, dodając liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy+ puszkę kukurydzy odcedzonej+ puszkę fasoli białej z zalewą + puszkę fasoli czerwonej z zalewą. Zagotować, a następnie dodać mięso ze składnikami i gotować z 20 min. Pod koniec dodać przecier pomidorowy do smaku. Aby zupa była bardziej syta, można dodać do niej ryżu

przepis na zupę meksykańską nadesłała pani Ewa Dworzyńska

Jesienny sojusznik Polaków. Dynia!

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie