Zupa meksykańska - przepis
Składniki:
1 kg mięsa mielonego, 3 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 1 puszka pomidorów, puszka kukurydzy
puszka fasoli białej, puszka fasoli czerwonej, przecier pomidorowy, sos boloński w saszetce, kostka rosołowa
- przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, wegeta, papryka ostra
Zupa meksykańska. Sposób przygotowania:
Podsmażyć ok. 1 kg mięsa mielonego z 3 ząbkami przeciśniętego czosnku, popieprzyć, dodać wegety i ostrej papryki. Oddzielnie podsmażyć 1 czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę, dodać 1 cebulę i razem podsmażyć; następnie dodać do mięsa. Puszkę pomidorów i sos boloński (zrobić wg przepisu na opakowaniu) połączyć. Podgotować wszystko razem.
ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW: W naszym serwisie specjalnym (KLIKNIJ)
W tym czasie zagotować wodę z kostką rosołową, dodając liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy+ puszkę kukurydzy odcedzonej+ puszkę fasoli białej z zalewą + puszkę fasoli czerwonej z zalewą. Zagotować, a następnie dodać mięso ze składnikami i gotować z 20 min. Pod koniec dodać przecier pomidorowy do smaku. Aby zupa była bardziej syta, można dodać do niej ryżu
przepis na zupę meksykańską nadesłała pani Ewa Dworzyńska
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?