Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa meksykańska (PRZEPIS)

red.
Tomasz Hołod
Zupa meksykańska. Przepis na wyśmienite danie - spróbujcie!

Zupa meksykańska - przepis

Składniki:
1 kg mięsa mielonego, 3 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 1 puszka pomidorów, puszka kukurydzy
puszka fasoli białej, puszka fasoli czerwonej, przecier pomidorowy, sos boloński w saszetce, kostka rosołowa

  • przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, wegeta, papryka ostra

Zupa meksykańska. Sposób przygotowania:
Podsmażyć ok. 1 kg mięsa mielonego z 3 ząbkami przeciśniętego czosnku, popieprzyć, dodać wegety i ostrej papryki. Oddzielnie podsmażyć 1 czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę, dodać 1 cebulę i razem podsmażyć; następnie dodać do mięsa. Puszkę pomidorów i sos boloński (zrobić wg przepisu na opakowaniu) połączyć. Podgotować wszystko razem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW: W naszym serwisie specjalnym (KLIKNIJ)

W tym czasie zagotować wodę z kostką rosołową, dodając liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy+ puszkę kukurydzy odcedzonej+ puszkę fasoli białej z zalewą + puszkę fasoli czerwonej z zalewą. Zagotować, a następnie dodać mięso ze składnikami i gotować z 20 min. Pod koniec dodać przecier pomidorowy do smaku. Aby zupa była bardziej syta, można dodać do niej ryżu

przepis na zupę meksykańską nadesłała pani Ewa Dworzyńska

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodzkie.naszemiasto.pl Nasze Miasto